Laatste update: 26 juli 2009


Eindstand!

Foto van de winnaar Richard B: klik hier

Eindstand,
Winnaar van de Poule 2009 is debutant Richard B geworden. Klik hier voor een eerste foto van de trotse winnaar. Wilbert kwam 11 punten te kort om Richard te verslaan en is 2de geworden. Pascal heeft met een fotofinish Annelies Z. verslagen en werd met een nipt verschil 3de! De laatste vier etappes was het geel nog voor Alex. Maar doordat er nog een hoop punten waren te verdienen voor de klassementen voor het geel, bolletjes, groen, wit en ploeg is de eindstand verrassend te noemen. Richard is van de 11de plaats (na 21 etappes) opgeschoven naar de 1ste plaats. Jean-Marc is na 10 etappes in het geel te hebben gereden uiteindelijk 17de geworden.

Aan de onderkant van het klassement is hetzelfde gebeurd. Daar is Richard H. van de 27ste plaats (na 21 etappes) gezakt naar de laatste plaats. Richard H. heeft hierdoor de rode lantaarn van Brigitte (2008) overgenomen! Het ploegenklassement is uiteindelijk nooit echt spannend geweest. Silence-Lotto heeft alleen na de etappes 11 en 12 niet aan de leiding gestaan. Het team Rabobank is van de vierde plaats nog doorgeschoven naar de tweede plaats maar kwamen net te kort om Silence-Lotto te verslaan.

De mannen hebben gemiddeld 892 punten behaald en de vrouwen 737 punten. De beste vrouw van 2009 is Annelies Z die hiermee wederom aantoont toch stiekem wielerfan te zijn. Vorig jaar was ze namelijk al winnares en nu toch ook weer 4de. Dit kan natuurlijk geen toeval meer zijn. De beste introducé is Gerrit geworden op een 7de plaats. Het team van Marlies heeft een zeer knappe prestatie neergezet omdat het team vrijwel de hele tour met 5 renners minder heeft gereden. De Martin, Jacco en Maryse hebben zich toch nog opgewerkt tot de middenmoot na lang onderin te hebben gestaan. De debutanten in de Poule hebben het over het algemeen zeer goed gedaan. (Richard B - 1ste; Humphrey - 8ste; Sanne - 11de; Jochem - 15de; Frans - 16de; Linda - 19de; Grace - 20ste; Chris - 21ste; Nathalie - 24ste; Paul - 26ste; Edwin - 28ste; Yvonne - 30ste; Marlies - 31ste en Cindy - 32ste)

Hoe had je Richard B. kunnen verslaan? Het ideale team voor de Tour 2009 kun je hier bekijken: klik hier

De uiteindelijke prijsuitreiking zal komende week worden gedaan. Na aftrek van de stokbroden (met kruidenboter) voor Silence-Lotto wordt bepaald wat het prijzengeld is voor de nummers 1, 2 en 3. De tourdirectie wil vooruitlopend op de prijsuitreiking alle deelnemers zeer bedanken voor de enthousiaste en soms zeer fanatieke deelname. We hopen jullie volgend jaar allemaal weer terug te zien bij de Tour 2010 (start in Rotterdam!!!!!!). Volgend jaar zal de tourdirectie zich ook weer bezig houden met voetbal! Volgend jaar is het WK2010. De traditie van een voetbalpoule zal worden voortgezet. Nederland is al een tijdje zeker van deelname waardoor het WK2010 nu al weer een leuk toernooi zal zijn. Na de prijsuitreiking zullen er nog wat foto's worden geplaatst op de site.

Nogmaals dank en tot volgend jaar!

Tussenstand, na 21 etappes - Voor de tussenstand na de uitslag na 21 etappes: klik hier

Tussenstand, na 20 etappes - Vandaag is duidelijk geworden dat Contador de winnaar is geworden van de Tour de France. Het is zeker nog niet duidelijk wie de winnaar wordt van ons individueelklassement! Rien is na twintigste etappe in de top 5 gekomen. Het blijft ongemeen spannend in de top van het klassement. Het verschil in de top 3 is maar 6 puntjes. De klassementen voor het geel, bolletjes, groen, wit en ploeg (in totaal maximaal 850 punten) zullen bepalend worden voor de uiteindelijke winnaar van het klassement. Er zijn nog een hoop punten te verdienen. Voor een groot aantal deelnemers gaan de eindklassementen er voor zorgen dat de punten worden verdubbeld! Morgen is de laatste etappe in de Tour en wordt ook duidelijk wie de rode lantaarn zal winnen (Cindy, Brigitte of toch .....) Ook zal duidelijk zijn welke ploeg het ploegenklassement wint en wie het individuele klassement (Alex, Pascal, Wilbert of toch die grote verrassing).

Tussenstand, na 19 etappes
- De negentiende etappe is een spinters etappe geworden. In de top 10 heeft alleen Wilbert een sprong gemaakt in het klassement. Wilbert stijgt van de 5de naar de 3de plaats. Cindy raakt 20 punten kwijt omdat Txurruka (fictief rugnr 107) de tijdslimiet heeft overschreden en uit de Tour de france moet. Door de een aantal kleine verschuivingen in de klassementen (geel, bolletjes, groen, wit en ploegen) blijft het spannend wie de poule gaat winnen. De verschillen in de top 15 zijn klein. Met de punten die nog in het spel zijn is er nog veel mogelijk. "Team Saxo Bank" neemt de tweede plaats weer over van "Team Astana". Een van de tourdirectieleden heeft maandag speciaal vrijgenomen om op zijn fiets richting Frankrijk te gaan. Vandaag is een bestelling gedaan van 21 franse stokbroden (incl. kruidenboter) voor de winnaars van het ploegenklassement. De stokbroden worden opgehaald op het volgende adres: 34 rue Yves Toudic 75010 Paris (bakkerij: dupainetdesidees)!

Morgen staat een mooie etappe op het programma. Na morgen is over het algemeen duidelijk hoe de klassementen van de Tour de France in parijs zullen zijn.

Tussenstand, na 18 etappes - De tijdrit Annecy - Annecy zorgt er voor dat Alex weer de nieuwe leider van het klassement is. Na 1 dag in het geel moet Pascal zijn gele leiderstrui al weer afstaan. (maar goed dat ik een printscreen voor de vakantieganger heb gemaakt)! Verder stijgt Gerrit naar de 3de plaats en ziet het geel ook wel zitten. Op basis van de huidige klassementen (geel, bolletjes, groen, wit en ploegen) lijkt het enorm spannend te gaan worden wie zich na zondag de winnaar van de poule mag gaan noemen. Zoals de klassementen er nu voor staan maakt de top 15 zeker nog kans te winnen! Wie zal het zeggen of "Madam Ylvia" op 22 juli 2009 om 21:04 uur in de shoutbox het bij het juiste eind heeft. Verder gaat het onderin ook nog erg spannend worden wie de rode lantaarn in ontvangst mag gaan nemen. In het ploegenklassement stijgt "team Astana" vandaag een plaatsje en staat nu tweede. Morgen de etappe Bourgoin-Jallieu - Aubenas van 178 km. De etappe zal min of meer een rustdag zijn voor de klassementrenners, al moeten ze attent blijven in de finale met op 30 km van de finish een klim van de 2e categorie. Zaterdag staat er nog een mooie bergetappe op het programma (Montelimar - Mont Ventoux).

Tussenstand, na 17 etappes - Het blijft spannend voor zowel de gele als de rode trui! Pascal is de nieuwe leider van het klassement! Verder stijgt Wilbert nog verder in het klassement, nu op de 3de plaats! Nadat Jean-Marc lang aan de leiding heeft gestaan van het klassement lijkt hij nu steeds verder weg te zakken (van 8 naar 12). Brigitte en Cindy lijken tot het einde te gaan strijden om de rode lantaarn of gaat toch Marlies nog aan de haal met deze super prijs? Het team van Sanne, Jean-Marc, Nathalie, Rien, Francine, René en Gerrit lijken het ploegenklassement toch te gaan winnen. De voorsprong van "Silence-Lotto" wordt steeds groter. Het team van Humphrey, Jochem, Cindy, Brigitte, Danny en Linda hebben zich eigenlijk nooit gemengd in de strijdt om het ploegenklassement. De Teams Astana, Rabobank en Saxo bank maken nog een kleine kans om het ploegenklassement te winnen. De eindklassementen in de Tour de France kunnen de klassementen in de poule mogelijk nog behoorlijk op zijn kopgooien. Ook blijft natuurlijk altijd het risico van uitvallen van bepalende renners aanwezig (zie Voigt, Van Hummel, Leipheimer en Boonen). Allemaal zeer goede renners! Een ongeluk zit in een klein bochtje! Morgen de tijdrit Annecy - Annecy (40 km).

Tussenstand, na 16 etappes
- Wilbert stijgt van de 9de naar de 5de plaats. Verder blijft Alex aan de leiding van het individueel klassement. Marlies loopt 28 punten uit op de nummers 30 t/m 33. Geen verschuivingen in het ploegenklassement.

Rustdag
- Eerlijke deelnemer bekend het overtreden van artikel 23 van het reglement! De selectie van Yvonne had net als de selectie van Brigitte twee keer dezelfde renner. Bij Brigitte bleek het te gaan om 6 punten, bij Yvonne ging het zelfs om 47 punten. In de selectie van Yvonne kwam Contador (fictief rugnummer 13) twee keer voor. De stand is aangepast. Danny stijgt één plaats op de ranglijst. Alle selecties zijn direct gecontroleerd op eventuele dubbelingen. Geen van de overige deelnemers heeft een dubbeling.

Tussenstand, na 15 etappes
- Alex blijft aan de leiding. Pascal is weer de nieuwe nummer twee van het klassement. "Team Silence Lotto" loopt verder uit. Morgen een rustdag in de tour. Tom Boonen met veel moeite in de Tour en zonder al te veel moeite eruit!

Tussenstand, na 14 etappes
- Leon stijgt een plaats op de ranglijst. Verder blijft Alex de leider van het klassement en Brigitte de "rode lantaarn". "Team Silence Lotto" loopt weer iets uit.

Tussenstand, na 13 etappes
- Door het wegvallen van Levi Leipheimer zijn een aantal deelnemers 6 punten kwijt geraakt. Brigitte is zelfs 12 punten kwijt geraakt omdat bleek dat ze Levi Leipheimer 2x in haar team had. Brigitte staat stevig op de plaats voor de "rode lantaarn". Alex blijft de koploper van het individueel klassement. In het ploegenklassement strijden "Team Silence Lotto" en "Team Saxo Bank" om de leiding. Het verschil is nu 0,1 punt in het voordeel van "Team Silence Lotto"

Tussenstand, na 12 etappes
- Brigitte nieuwe "rode lantaarn" in het klassement! Verder score Marcel B. en Leon opvallend veel punten in etappe 12. Alex blijft ook na etappe 12 aan de leiding van het klassement.

Tussenstand, na 11 etappes -
Alex blijft aan de leiding, nu gevolgd door Pascal. Pascal stijgt van de 7de naar de 2de plaats doordat hij 5 renners uit de top tien, van de elfde etappe uitslag, had. De laatste 4 van het individueel klassement score wederom geen punten!!! "Team Saxo bank" nieuwe leider in het ploegenklassement. Ook "Team Astana" loopt in op "Team Silence Lotto".

Tussenstand, na 10 etappes -
Alex na 10 etappes nieuwe leider van het algemeen klassement!! Martin, Maryse en Jacco, Brigitte en Cindy score geen punten en blijven (nog) steken onder de 100 punten! "Team Saxo Bank" gaat "Team Astana" weer voorbij in het ploegenklassement. "Team Silence-Lotto" blijft (nog) wel aan de leiding.

Rustdag -
Yvonne en Grace winnen!? Op de rustdag zien ze hun kansen stijgen!! De spieren zijn na een dag ploeteren op de ligfiets klaar voor de Alpen. Het verschil met de koploper is (nog) maar 124 punten voor Yvonne en 112 punten voor Grace. Yvonne en Grace gaan strijden voor het geel en waarschuwen Jean-Marc en de andere! Naast het wielrennen weten ze ook alles van voetbal. De voorbereiding voor het WK2010 is al in volle gang!

Tussenstand, na 9 etappes -
Leon, Sanne en Francine maken sprong op de ranglijs. Leon van 6de naar 3de plaats. Sanne van 18de naar 13de plaats. Francine van 16de naar 12de plaats. Verder staat Astana na etappe 9 op de tweede plaats in het ploegenklassement. Cindy blijft de trotse bezitter van de rode lantaarn. Jean-Marc blijft ook na de 9de etappe de trotse (zelfs zeer trotse! ;-)) bezitter van het geel. Zelfs op de ligfiets is Jean-Marc niet te kloppen! Morgen (13 juli 2009) een rustdag.

Tussenstand, na 8 etappes -
Gerrit en Marcel stijgen van 7 en 8 naar de 3de en 4de plaats na de tweede bergetappe. Jean-Marc, Alex, Annelies, Leon, Rien en Pascal hebben in de 8ste etappe geen punten verdiend. Geel blijft in bezit van Jean-Marc

Tussenstand, na 7 etappes -
Alleen Yvonne stijgt 1 plaatsje in het klassement. Ook na de eerste bergetappe blijft Jean-Marc aan de leiding! Het ideale team (op verzoek van Jochem) tot en met de 7de etappe: klik hier (Als je team uit 15 van de 16 getoonde renners had bestaan had je nu op 405 punten gehad). Brigitte weer in de race om de rode lantaarn, verschil met Cindy maar 1 puntje.

Tussenstand, na 6 etappes - Weinig verschuivingen in de klassementen.

Tussenstand, na 5 etappes - Opvallend in de huidige tussenstand is dat "team Milram" aan de onderkant van de ranglijst sterk vertegenwoordigd is. "Team Milram" zal ongetwijfeld hun slag willen slaan in de bergen. Vanaf vrijdag zullen we zien of "team Milram" de bergen gaat veroveren en zal gaan stijgen op de ranglijst. Verder blijft Jean-Marc aan de leiding en wisselen Annelies en Alex van plaats. "Team Silence-Lotto" loopt uit in de ploegenklassement.

4de etappe, ploegentijdrit - De 4de etappe in de tour de France was de ploegentijdrit. De ploegentijdrit is na een afwezigheid van 3 jaar weer terug in de tour de France. De uitslag van de 4de etappe bestond niet uit individuele renners maar uit ploegen. Voor de 4de etappe waren om die reden geen punten te verdienen voor de individuele renners. Mogelijk dat in een volgende editie de ploegentijdrit op de een of andere manier wel punten oplevert. Hier zal de tourdirectie zich dan ook volgend jaar over buigen. Het eindklassement van de ploegen levert per renner uit het winnende team aan het einde wel 25 punten op. (kijk voor een tussenstand van het ploegenklassement op teletekst pagina 860)

Tussenstand na 3 etappes - Jean-Marc blijft ook na de derde etappe aan de leiding. Annelies Z. en Alex volgen hem op de voet. De rode lantaarn blijft in het bezit van Cindy. Maar Marlies en Brigitte gaan zich mengen in de strijdt om de lantaarn! In het ploegenklassement loopt Silence-Lotto uit. Team Milram is sterk vertegenwoordigd aan de onderkant van de ranglijst wat je dus ook terug ziet in het ploegenklassement.

Ploegenklassement


Wie had op welk moment de leiding en wie was de bezitter van de rode lantaarn?

Etappe
1
2+3+4+5+6+7+8+9
10
11
12
13+14+15+16
17
18+19+20+21
Eindstand
gele trui Jean-Marc Jean-Marc Alex Alex Alex Alex Pascal Alex Richard B.
rode lantaarn Richard H Cindy Cindy Cindy Brigitte Brigitte Cindy Cindy Richard H.
ploeg Silence-Lotto Silence-Lotto Silence-Lotto Team Saxo bank Team Saxo Bank Silence-Lotto Silence-Lotto Silence-Lotto Silence-Lotto

 


Ploegen voor het ploegenklassement

Er zijn in totaal 5 ploegen gevormd! Deze 5 ploegen gaan dit jaar strijden tegen elkaar voor het ploegenklassement! De formatie van de ploegen is te vinden onder "stand ploegenklassement". Er zijn 3 teams van 7 en 2 teams van 6.... Bij het ploegenklassement zal worden gekeken naar het gemiddelde wat behaald is door de ploeg!! Morgen de start van de Tour...


Teams bekijken

Wie scoort voor mij en voor mijn ploeggenoten? Wil je dit weten???? Klik dan op de onderstaande diskette. Belangrijk hierbij is dat je het deelname nummer weet van degene die je wilt bekijken. In het excel-document wat geopend wordt zijn drie tabbladen (rennerstabel, Bekijken en ranglijst) opgenomen. Via het tabblad "bekijken" kun je door het wijzigen van het deelname nummer de voorspelling van een ander of die van je zelf bekijken. Lukt het niet laat het weten!

 


 

Totaal aantal inschrijvingen: 33!

Inschrijven is niet meer mogelijk! Kijk voor je deelname nummer hier onder.

deelname nr Naam
001
Marlies
002
Humphrey C
003
Frans K (introducee MWM)
004
Richard H
005
Sanne (introducee JMK)
006
JAM K
007
Jochem L (introducee HUC)
008
Jacco en Maryse S (introducee MAS)
009
Martin S
010
Grace H
011
Marcel M
012
Marcel B
013
Richard B
014
Yvonne J
015
Edwin (introducee YJA)
016
Bonny
017
Chris (introducee BVS)
018
Sylvia R
019
Alex R (introducee RON)
020
Pascal
021
Wilbert
022
Cindy
023
Nathalie
024
Brigitte
025
Danny
026
Linda (introducee DRC)
027
Paul
028
Rien
029
Francine (introducee RIH)
030
AnnelieZ
031
Léon (introducee ACE)
032
René K
033
Gerrit (introducee LRK)


Geen verstand van wielrennen?

En daarom niet mee doen aan Tourmanager 2009? Op veler verzoek, vorig jaar, ook dit jaar weer een invulhulp. Elke wielerploeg die meedoet, kent een aantal favorieten voor de verschillende klassementen of voor één of meerdere etappezeges. Enkele favorieten zijn gerangschikt. Aan jullie om de winnende mix van 15 renners samen te stellen … link naar invulhulp

 CheckStat