Shoutbox

Laatste update: 25 juli 2010 (bij foto's ed leuke tourtoontjes! klik hier )


Eindstand 25 juli 2010

Einduitslag - Na een overtuigende overwinning van Cavendish in de laatste etappe gaan we ons opmaken voor de overwinning in de pool 2010. De punten voor de klassementen worden als volgt verdeeld:
De top 10 van de gele trui: 1) Contador (100 punten), 2) A. Schleck (75 punten), 3) Menchov (50 punten), 4) S. Sánchez(40 punten), 5) v.d. Broeck(30 punten), 6) Gesink(25 punten), 7) Hesjedal(20 punten), 8) Rodriguez(15 punten), 9) Kreuziger(10 punten), 10) Horner(5 punten).
De top 3 van de bolletjestrui: 1) Charteau(50 punten), 2) Moreau(25 punten), 3) A. Schleck(10 punten).
De top 3 van de groene trui: 1) Petacchi(50 punten), 2) Cavendish(25 punten), 3) Hushovd(10 punten).
De top 3 van het jongerenklassement (witte trui): 1) A. Schleck(50 punten), 2) Gesink(50 punten), 3) Kreuziger(10 punten).
De beste ploeg op dit moment is: RadioShack(25 punten per renner).

Na het verwerken van alle punten blijkt dat Richard B wederom de sterkste is! Richard namens de tourdirectie gefeliciteerd met deze geweldige overwinning. Paul heeft 13 punten minder gehaald en is knap tweede geworden. Jochem heeft met 985 punten de derde plaats bemachtigd. Jochem was vorig jaar nog 15de in de pool...Paul werd vorig jaar zelfs nog 26ste. De 4de plaats wordt gedeeld door 3 deelnemers (Edwin S, Jeroen, en Martin).

Bonny, Kees en Sanne hebben gestreden om de laatste plaats. Maar al snel werd het duidelijk dat Bonny de wissellantaarn dit jaar mag dragen. In het ploegenklassement is het onmogelijke gebeurd. Milram stond de laatste 16 etappes aan de leiding van het ploegenklassement. Maar na de verwerking van de klassement is toch Silence-Lotto net als vorig jaar de sterkste gebleken. Silence-Lotto bestond dit jaar uit: Martin, Jeroen, Pascal, Jos, Jacco, Ruben en Martijn M en zullen tijdens de uitreiking een leuk aandenken krijgen.

Feiten pool:
Langste aan de leiding individueel klassement: Danny
Langste aan de leiding ploegenklassement: Milram
Langste op de laatste plaats: Bonny
Vrouw met de meeste punten: Francine
Man met de meeste punten: Richard
Beste introducé: Jochem L (introducé van Humphrey)
Beste 15 renners: klik hier
Wanneer je het beste team had gekozen had je in totaal: 1481 punten
Gemiddeld behaalde punten door alle deelnemers: 858 punten (vorig jaar 834 punten)
Gemiddeld behaalde punten door de mannen: 881 punten (vorig jaar 892 punten)
Gemiddeld behaalde punten door de vrouwen:
783 punten (vorig jaar 737 punten)
Jongste deelnemer: Ruben van der Bend
Oudste deelnemer: Malrini ;-)

De tourdirectie wil vooruitlopend op de prijsuitreiking, alle deelnemers zeer bedanken voor de enthousiaste en soms zeer fanatieke deelname. We hopen jullie volgend jaar allemaal weer terug te zien bij de Tour 2011.

Ploegenklassement

Twintigste etappe - Nog even een "tussenstand" na de uitslag van de twintigste etappe. Cavendish wint met grote overtuiging de twintigste etappe met daar achter Petacchi op twee en Dean op drie. Richard blijft ook na de uitslag van de twintigste etappe aan de leiding van het klassement gevolgt door Danny op twee en Paul op drie. Bonny blijft laatste en Milram de leiding van het ploegenklassement. Kopmannen/vrouwen van de ploegen zijn: Marcel, Sylvia, Paul, Pascal, Jochem en Richard.

Negentiende etappe - Vandaag stond de een tijdrit op het programma. Cancellara werd als verwacht de winnaar van de tijdrit. Tweede werd Martin en derde werd Grabsch. Verder is mooi om te noemen dat Moerenhout en Tjallinga (beide nederlanders) in de top 10 van de tijdrit zijn geeindigd. Voor het geel leek het nog even spannend te worden. Na de eerste tussentijd had A. Schleck tijd goed gemaakt op Contador. Maar aan het einde was toch duidelijk dat Contador sneller was dan A. Schleck. Het is nu vrijwel zeker dat Contador voor de derde keer de Tour de France wint. Maar goed.... morgen nog een dag en ook Contador kan vallen! Dit geldt natuurlijk ook voor Petacchi en de andere... Ik weet zeker dat een aantal in de pool er stiekem toch nog een beetje op hopen ;-)... Wat betreft drie truien lijken de winnaars toch wel bekend (Contador - Geel, Charteau - bolletjes, A. Schleck - Wit). Groen kan nog een spannend worden omdat naast Petacchi (bezit nu groen) ook Hushovd en Cavendish nog kans maken op groen! We zullen het morgen zien... Richard blijft aan de leiding van het klassement. Danny neemt de tweede plaats over van Paul. Paul zakt naar de derde plaats. Milram staat inmiddels al 14 etappes aan de leiding van het ploegenklassement. Zullen ze dit volhouden tot het laatste moment? Bonny zal Parijs inrijden in de rode trui!

Morgen de uitslag van de laatste etappe en natuurlijk de uitslag van de pool!

Achtiende etappe - Vandaag een massasprint met als duidelijke winnaar Cavendish. Het is voor Cavendish al zijn veertiende etappe die hij wint (4 in 2008, 6 in 2009 en 4 in 2010). Dean werd tweede en Petacchi derde. Petacchi veroverde vandaag weer de groene trui. Alles lijkt er op dat Petacchi de tour gaat uitrijden en zelfs de groene trui gaat winnen. Vandaag is F. Reda (alias "de gladde") is de enige uitvaller. Richard en Sylvia verliezen hierdoor 6 punten. Richard blijft ondanks dit verlies toch aan de leiding. Paul blijft tweede en Danny komt terug en staat derde. Voor wat betreft het ploegenklassement en de laatste plaats verandert er niets. Kopmannen/vrouwen van de ploegen: Marcel, Sylvia, Paul, Pascal, Jochem en Richard. Morgen is de 19de etappe. De 19de etappe is een race tegen de klok over 52 km. Andy Schleck moet 9 seconden goed maken ten opzichte van Contador om eerste te worden. Gezien het resultaat van de proloog in Rotterdam lijkt het onmogelijk. In de proloog was Contador 42 seconden sneller dan A. Schleck. Verder is Contador ook een veel betere tijdrijder. Verder zal Menchov volle bak rijden om derde te worden in het algemeen klassement. Grote favoriet voor de etappe overwinning blijft Fabian Cancellara.

Zeventiende etappe - Vandaag de laatste "echte" bergen van de Tour 2010. Andy Schleck was de snelste op de Tourmalet maar wist niet uit te lopen op Contador omdat ze vrijwel tegelijk boven waren. Het is vrijwel zeker dan Contador Parijs in het geel gaat halen. Verder is Charteau zeker van de bolletjestrui (behalve als hij de Tour niet uit rijdt). Richard is de nieuwe leider van het klassement. Paul staat nu tweede en Jochem derde. Het belooft nog een spannend slot te worden. Bonny blijft laatste en Milram blijft aan de leiding van het ploegenklassement. In het ploegenklassement is het verschil tussen de nummer 1 en 2 niet zo groot. Kopmannen/vrouwen van de ploegen zijn: Frans, Sylvia, Paul, Pascal, Jochem en Richard.

Rustdag - De rustdag is een mooi moment om eens even te kijken wat de "eindstand" zou zijn als we gisteren in Parijs aangekomen zouden zijn. Op dit moment is:
De top 10 van de gele trui: 1) Contador, 2) A. Schleck, 3) S. Sánchez, 4) Mentsjov, 5) v.d. Broeck, 6) Gesink, 7) Leipheimer, 8) Rodriguez, 9) Vinokoerov, 10) Hesjedal.
De top 3 van de bolletjestrui: 1) Charteau, 2) Moreau, 3) Cunego.
De top 3 van de groene trui: 1) Hushovd, 2) Petacchi, 3) Cavendish.
De top 3 van het jongerenklassement (witte trui): 1) A. Schleck, 2) Gesink, 3) Kreuziger.
De beste ploeg op dit moment is: RadioShack.

Als het bovenstaande de eindstand zou zijn dan zou dat de volgende standen opleveren:

Individueelklassement: klik hier
Ploegenklassement: klik hier
Ranglijst ploegen: klik hier

Als dit zou uitkomen blijkt eens te meer dat Richard Brown een echte kenner is! Het zou betekenen dat hij na vorig jaar opnieuw de gele trui heeft gewonnen en daarmee de pool. Voor Pascal zou het een tweede plaats opleveren net als bij de WK-pool 2010. Pascal zou dan echt binnen lopen.... (Misschien een extra vakantie???)... Voor Paul zou het de derde plaats opleveren. Verder lijkt het er erg op dat Bonny zeker laatste gaat worden (kan bijna niet meer missen). Wat verder opvalt is dat Danny van nu de eerste plaats helemaal wegzakt naar de 30ste plaats. Bij het ploegenklassement zou de overwinning (net als vorig jaar) gaan naar Silence-Lotto. MAAARRRRR de tour is nog niet afgelopen en er kan nog van alles gebeuren! Gaat Petacchi de tour uitrijden? Houdt McEwen het vol? Gaat Contador echt winnen of wordt het toch Schleck? Valt er nog iemand weg uit de top van het klassement? Houdt RadioShack stand in het ploegenklassement of verliest het zijn eerste plaats? Er is nog veel mogelijk en zoals te zien zijn de verschillen niet groot. Morgen eerst de Tourmalet. De weersvoorspellingen zijn in het zuiden van Frankrijk regen en onweersbuien wat zou maar eens (uit)vallers op kan leveren! We gaan het zien....

Zestiende etappe - Fedrigo is de winnaar geworden van de etappe met de vier reuzen (Peyresourde, Aspin, Tourmalet en Aubisque). Tweede werd Casar en derde Plaza. Armstrong was tot twee keer toe mee met een kopgroep maar kwam aan het einde net te kort om te winnen. Morgen kunnen de renners uitrusten en zich op gaan maken voor de laatste etappes. Met in de zeventiende etappe nogmaals de Tourmalet! De top van de Tourmalet is dan ook de finish. Vandaag waren er twee uitvallers (Bram Tankink & Iban Mayoz). Ook vandaag hebben de sprinters de bergen overleefd.... De top 3 van het klassement van de pool is niet veranderd. Danny blijft aan de leiding. Richard tweede en Paul derde. Bonny blijft laatste en Milram blijft aan de leiding van het ploegenklassement. De kopmannen/vrouwen zijn ook ongewijzigd (Frans, Sylvia, Paul, Pascal, Jochem en Danny).

Vijftiende etappe - Vandaag de tweede etappe in de pyreneeën. Door pech aan zijn fiets (ketting eraf) verloor Schleck zijn gele trui. Contador start morgen in de gele trui. Morgen mag de Tourmalet worden beklommen en voor het gemak mogen ze hem donderdag nog een keer beklimmen! Thomas Voeckler heeft de vijftiende etappe in de Tour de France gewonnen. Voeckler reed tijdens de laatste klim, de Port de Balès (HC), weg uit een kopgroep van tien renners, die na 93 kilometer koers was ontstaan. Twee andere vluchters, Alessandro Ballan en Aitor Perez, werden tweede en derde. Gesink blijft het goed doen en staat nog steeds zesde in het klassement om de gele trui en tweede in het jongerenklassement! Vandaag was er één uitvaller (Santambrogio). Het lijkt er op dat de sprinters het gaan volhouden... Zo is het verschil 3 punten en zo is het verschil in de top 4 weer een stuk groter. Danny blijft wel aan de leiding met 486 punten. Richard neemt de tweede plaats over van Paul die nu derde staat. Richard en Sylvia hebben vandaag ten opzichte van de rest goede zaken gedaan omdat ze Francesco Reda alias "De Gladde" in hun team hebben opgenomen. Mogelijk dat een aantal deelnemers (Humphrey, Malrini, Jean-Marc en Ronald) nog op stoom moeten raken want gezien de voorbereidingen vallen de posities op dit moment een beetje tegen. Het kan natuurlijk zijn dat Malrini dit keer voor de laatste plaats gaat maar dan moet Malrini wel iets beter zijn best doen want deze plaats lijkt echt weggelegd voor Bonny. Wat betreft het ploegenklassement begint het een beetje saai te worden want Milram blijft aan de leiding. Kopmannen-vrouwen van de ploegen: Frans, Sylvia, Paul, Pascal, Jochem en Danny.

Veertiende etappe - De eerste etappe in de pyreneeën is gewonnen door Riblon. Na een kleine minuut kwam Menchov als tweede over de streep net voor S. Sánchez. Gezien de uitslag van de eerste pyreneeënrit en de stand in het algemeen klassement belooft het nog drie spannende ritten in de pyreneeën te worden. Onze Nederlandse trots, Robert Gesink doet het tot nu toe erg goed en staat zesde in het klassement om de gele trui en tweede in het jongerenklassement! Vandaag zijn er geen uitvallers in de tour. En dan nu de stand in de pool.... De top 4 staat maar op drie punten van elkaar. Danny (457), Paul (456), Richard (455) en Frans (454). Het blijft dus enorm spannend! De laatste plaats lijkt een zekerheidje! Bonny neemt deze plaats voor haar rekening.... Dat is zo goed als zeker. De leider van het ploegenklassement blijft ook na vandaag Milram. Kopmannen/vrouwen van de ploegen: Frans, Sylvia, Paul, Pascal, Jochem en Danny. Team Saxo Bank heeft een nieuwe kopman!

Dertiende etappe - Net voordat het een massasprint zou worden ontsnapte Vinokoerov om zo de overwinning (die hij eigenlijk gisteren zo had verdiend) te pakken. Achter hem werd er gesprint voor de tweede plaats. De tweede plaats werd gepakt door Cavendish. De derde plaats voor Petacchi die de groene trui weer overneemt van Hushovd. Vandaag heeft Petacchi zelfs gezegd dat hij met groen in Parijs wil aan komen! Benieuwd of hij het gaat halen.... Buiten Vinokoerov bestond de top 10 van etappe dertien uit sprinters.... Danny heeft zijn eerste plaats behouden. Richard B moet zijn tweede plaats af staan aan Frans en zakt zelf naar de derde plaats. Bonny blijft na vandaag de bezitter van de rode lantaarn. Milram blijft voor de negende dag op rij de leider van het ploegenklassement. De Kopmannen/vrouwen: Frans, Sylvia, Paul, Pascal, Edwin en Danny.

Twaalfde etappe - Na twaalf etappes houdt Farrar het voor gezien. 24 deelnemers hadden Farrar opgenomen in hun selectie. Farrar had tot aan de 12de etappe 40 punten verdiend. Voor de 24 deelnemers betekent dit 40 punten inleveren. Dit heeft voor de stand onder andere tot gevolg dat de top van het klassement er na vandaag heel anders uit ziet. De gok om een sprinter op te nemen in je team kan goed uitpakken maar het blijft zoals nu altijd een gevaar. De twaalfde etappe was een etappe vol ontsnappingen. Uiteindelijk weet Rodriguez de etappe te winnen net voor Contador en Vinokoerov. Contador loopt 10 seconden in op Andy Schleck voor het algemene klassement. Danny neemt de leiding weer over van Marcel M. Richard B (titelverdediger) stijgt in het klassement en staat tweede. De derde plaats wordt op dit moment ingenomen door Paul. In het ploegenklassement blijft Milram aan de leiding. Maar de verschillen blijven klein. Bonny neemt de laatste plaats over van Kees. Zo heeft Bonny haar rode lantaarn weer (even) terug. Het moet nu blijken of ze hem weet vast te houden tot aan Parijs! Kopmannen/vrouwen van de ploegen: Marcel M en Frans, Sylvia, Paul, Pascal, Edwin en Danny. De pool blijft spannend tot de streep in Parijs. Wie van de renners haalt Parijs en wie niet. De "echte" bergen kunnen wel eens voor een hele andere stand gaan zorgen. Zijn de sprinters tegen de bergen bestand of juist helemaal niet. Vandaag blijkt eens te meer dat de bergen (te) zwaar zijn voor sprinters. Onder de deelnemers wordt hier regelmatig over gespeculeerd. De komende dagen zullen we het zien....

Elfde etappe - Hunter is de elfde etappe niet gestart. Hierdoor verloren Marcel M, Annelies J en Cor 10 punten. De elfde etappe werd een sprint etappe. Mark Renshaw is direct na de elfde etappe uit de tour gezet door de jury. Terwijl de sprint al in volle gang was gaf Renshaw kopstoten aan Julian Dean om daarna diens ploegmaat Tyler Farrar af te snijden. Volgens Renshaw had hij het recht dit te doen om zich zelf te verweren. Hij heeft de trucs gebruikt die hij had geleerd als baanrenner. Tot nu toe had hij in het spel 20 punten verdiend. Echter niemand had Renshaw. Verder werd de etappe wel gewonnen door Cavendish (uiteindelijk heeft Renshaw dus wel zijn werk goed gedaan). Tweede werd Pettacchi en derde Farrar. Marcel M blijft leider in het klassement. Sylvia neemt na de elfde etappe de tweede plaats over van Edwin van S die nu derde staat. Kees blijft stevig op de laatste plaats en is de trotse bezitter van de rode lantaarn. Milram blijft vooralsnog de leider van het ploegenklassement. Kopmannen/vrouwen: Marcel M, Sylvia, Paul, Pascal, Edwin en Danny.

Tiende etappe - De tiende etappe heeft weinig verschuivingen opgeleverd in het klassement. Zes avonturiers hebben alle ruimte gekregen. uiteindelijk wist Paulinho de etappe op zijn naam te schrijven. Tweede werd Kiryenka en derde Devenyns. De negende plaats leverde nog een sprint op waarbij Cavendish de snelste was. In de pool blijven de nummers 1, 2, 3 en 38 ongewijzigd. Ook blijft Milram leider van het ploegenklassement. Kopmannen/vrouwen: Marcel M, Sylvia, Paul, Pascal, Edwin en Danny.

Negende etappe - De tweede Alpen-etappe heeft er voor gezorgd dat Gesink goede zaken heeft gedaan in het algemeen klassement. Op dit moment staat Gesink op de zevende plaats. Sandy Casar heeft de negende etappe gewonnen voor Luis Leon Sanchez die tweede werd en Cunego (derde). Jochem stijgt naar de derde plaats in het individueel klassement. De nummer 1 en 2 blijven ongewijzigd. Kees blijft ook laatste. Milram blijft leider van het ploegenklassement. Kopmannen/vrouwen: Marcel M, Sylvia, Paul, Pascal, Edwin en Danny.

Rustdag - Op de rustdag bleek dat één van de renners niet meer zal verder gaat in de tour 2010. In de eerste alpenrit heeft Simon Gerrans een gebroken arm opgelopen bij een val na 8 km. Ondanks zijn breuk heeft hij wel de etappe uitgereden. Morgen de tweede Alpen-etappe van de Tour. In het excel-document, om de teams te bekijken, is het nu mogelijk om in het tabblad "rennerstabel" een renner "fictief uit te schakelen" om te kijken wat dit tot gevolg heeft voor de stand. Om een renner "fictief uit te schakelen" moet je voor de renner in kolom D het woord "uit" toevoegen.

Achtste etappe - De eerste slag is harde tik is uitgedeeld. Armstrong heeft veel tijd verloren en kan het vergeten om de tour te winnen. Contador, A. Schleck en Evans lijken goede papieren te hebben voor de eindoverwinning. Gesink heeft het vandaag goed gedaan en werd 3de! A. Schleck kwam als eerste over de streep en Samuel Sanchez werd tweede. Marcel M en Edwin van S gaan over Danny heen en staan respectievelijk 1 en 2. Danny staat nu derde. Milram blijft de leider van het ploegenklassement. Kees blijft ook de bezitter van de rode lantaarn mar heeft wel 61 punten verdiend! Kopmannen/vrouwen: Marcel, Silvia, Paul, Pascal, Edwin en Danny.

Zevende etappe - De eerste bergetappe zorgt direct voor andere renners in de top 10. Dit keer dan ook geen massasprint maar een mooie voorsprong voor S. Chavanel. tweede werd Valls en derde Garate. Paul en Danny hebben S. Chavanel opgenomen in hun team van 15 renners. Danny neemt de leiding weer over in het individueel klassement. Marcel M is tweede en Edwin van S blijft derde. Kees, met pas 19 punten, blijft de bezitter van de rode lantaarn. Milram blijft aan de leiding van het ploegenklassement. Team Sky neemt de tweede plaats over van Silence-Lotto. Kopmannen/vrouwen: Marcel, Silvia, Wilbert, Pascal, Edwin van S en Danny. Morgen de Alpen.... We gaan zien wat dat zal gaan brengen.

Zesde etappe - Ook de zesde etappe was weer een sprintetappe. Ondanks dat McEwen ziek was werd hij voor de vierde keer 4de. De massasprint werd gewonnen door Cavendish. Farrar werd 2de en Petacchi 3de. Hoelang blijft Petachhi nog meerijden? Marcel M neemt de leiding over in het klassement. Danny staat 2de en blijft daarmee Edwin van S voor. Kees is de bezitter van de rode lantaarn. Milram blijft aan de leiding van het ploegenklassement. Silence-Lotto staat met 0,04 gemiddeld op de tweede plaats. Kopmannen/vrouwen: Marcel, Silvia, Wilbert, Pascal, Edwin van S en Danny. Totale prijzengeld is: 76 euro

Vijfde etappe - Wederom een etappe met een massasprint. De winnaar van de vijfde etappe is Cavendish net voor Ciolek en Hagen. Danny blijft aan de leiding van het klassement net voor Marcel M en Frans. Pascal stijgt 13 plaatsen. Onderin stijgt Sanne ook drie plaatsen. Kees neemt de laatste plaats (en daarmee de rode lantaarn) over van Sanne. Milram neemt de leiding over in het ploegenklassement. Kopmannen/vrouwen van de ploegen: Marcel, René, Wilbert, Pascal, Edwin van S en Danny.

Vierde etappe - Voorlopig geen nieuwe uitvallers na de 4de etappe. De winnaar van de vierde etappe was net als bij de eerste etappe Pettacchi. De nummer 2 was Dean en de nummer 3 Hagen. McEwen was voor de 3de keer deze tour 4de. Jacco zakt van de 3de plaats naar de 7de. Danny blijft leider van het klassement. Frans blijft tweede en Richard komt de top 3 weer binnen. De rode lantaarn blijft in het bezit van Sanne. Silence-Lotto blijft leider van het ploegenklassement maar het verschil met Milram en Team Sky is klein. Kopmannen/vrouwen van de ploegen: Frans, Silvia, Cor, Jacco, Jean-Marc en Danny.

Derde etappe -
Frank Schleck zal vanaf etappe 3 de grote afwezige zijn. Frank Schleck was in 29 van de 38 teams opgenomen. De 3de etappe was een sprintetappe met als winaar Hushovd vlak voor G. Thomas en Evans. Danny blijft aan de leiding van het klassement. Op de tweede plaats staat Frans en Jacco stijgt naar de 3de plaats. Bonny raakt in de 3de etappe (even) haar rode lantaarn kwijt aan Sanne. Silence-Lotto blijft leider van het ploegenklassement. Kopmannen/vrouwen van de ploegen: Frans, Alex, Cor, Jacco, Edwin en Danny.

Tweede etappe - Wederom valpartijen. Sylvain Chavanel kon alleen afrijden op de overwinning. De rest kwam op 3.58 minuten binnen. Van de rest was Bouet de nummer 2 en F. Wegmann de nummer 3. Door de tweede etappe uitslag stijgt Danny van de 3de naar de 1ste plaats. Richard nu 2de en Frans 3de. Bonny blijft met 4 punten in het bezit van de rode lantaarn. Ondanks de minimale punten van Bonny zorgen haar introducee Danny en Richard B er toch voor dat team Sky netjes op een tweede plaats staan net achter Silence-Lotto. Kopmannen/vrouwen van de ploegen: Frans, Sylvia, Paul, Jacco, Jean-Marc en Danny)

Eerste etappe -
Na een paar heftige valpartijen weet Petachhi de sprint etappe te winnen net voor Renshaw en Hushovd. Richard Brown neemt de leiding al vroeg over en staat 6 punten voor op Frans en 10 op Danny. De rode lantaarn blijft in het bezit van Bonny. Silence-Lotto blijft aan de leiding van het ploegenklassement.

Proloog - Cancellara weet de proloog te winnen ruim voor Martin en Millar. Gerrit en J-M aan de leiding van het klassement met 53 punten! Op de derde plaats met 51 staat Jos. De titelverdediger (Richard Brown) begint de van 2010 rustig op een 13de plaats. De Rode lantaarn is op dit moment in het bezit van Bonny. Silence-Lotto (vorig jaar de winnaar) gaat na de proloog aan de leiding van het ploegenklassement. Het verschil met de nummer 2 is minimaal. De ploegen zijn ook gerangschikt zodat makkelijk te zien is wie in de ploeg de meeste en wie het minste binnen haalt voor de ploeg.Actueel overzicht ploegen en renners

Het inschrijfformulier zal niet meer worden aangepast. Staat een renner niet op het inschrijfformulier vermeld hem dan in het extra vakje (je moet dan wel een plek bij de eerste 15 open laten!)

http://www.wielerflits.nl/tour-de-france-2010/


 

Tourpool 2010 met de start in Rotterdam

Het WK-voetbal is nog volop aan de gang, maar toch ook dit jaar weer, alweer de vierde editie van DCMR Tourspel. We hopen op een net zo’n enthousiaste deelname als bij het WK. En waarom ook niet: de Grand Depart is dit jaar in Rotterdam! Vorig jaar telden we 33 deelnemers. Dat moet dit jaar dus beter kunnen.

De opzet is ten opzichte van het Tourspel van vorig jaar is nauwelijks veranderd. De belangrijkste zaken, kort samengevat, op een rijtje:

  1. Maak een selectie van 15 verschillende renners.
  2. Noteer het nummer van de gekozen renner uit de rennerstabel en neem dit over op de inschrijfformulier.
  3. Met deze 15 renners speel je mee voor alle klassementen in de Tour (de dagklassementen, het eindklassement, het ploegenklassement, het bergklassement, het puntenklassement en het jongerenklassement).
  4. Valt een renner tijdens de Tour om wat voor reden uit dan vervallen alle behaalde punten.
  5. Een uitgevallen renner kan niet worden vervangen.
  6. Naast het individuele klassement wordt een DCMR-ploegenklassement gespeeld.
  7. Aan de hand van het aantal deelnemers wordt bepaald hoeveel DCMR-ploegen kunnen worden geformeerd (minimaal aantal per ploeg: 6).
  8. Introducees blijven in het DCMR-ploegenklassement gekoppeld aan de DCMR-medewerker.
  9. Het inschrijfgeld per ingeleverd inschrijfformulier bedraagt EUR 2.-

Uitgebreide spelregels zijn te vinden onder het kopje spelregels.

De organisatie,

Marcel Meerkerk en René Klouwens.

 


Wie had op welk moment de leiding en wie was de bezitter van de rode lantaarn?

 

Etappe
Gele trui
Rode lantaarn
Ploeg
proloog
Gerrit en J-M
Bonny
Silence-Lotto
1
Richard
Bonny
Silence-Lotto
2
Danny
Bonny
Silence-Lotto
3
Danny
Sanne
Silence-Lotto
4
Danny
Sanne
Silence-Lotto
5
Danny
Kees
Milram
6
Marcel M
Kees
Milram
7
Danny
Kees
Milram
8
Marcel M
Kees
Milram
9
Marcel M
Kees
Milram
10
Marcel M
Kees
Milram
11
Marcel M
Kees
Milram
12
Danny
Bonny
Milram
13
Danny
Bonny
Milram
14
Danny
Bonny
Milram
15
Danny
Bonny
Milram
16
Danny
Bonny
Milram
17
Richard
Bonny
Milram
18
Richard
Bonny
Milram
19
Richard
Bonny
Milram
20
Richard
Bonny
Milram
eindstand
Richard
Bonny
Silence-Lotto

 


Ploegen voor het ploegenklassement

De formatie van de ploegen is te vinden onder "stand ploegenklassement". Bij het ploegenklassement zal worden gekeken naar het gemiddelde wat behaald is door de ploeg!!


Totaal aantal inschrijvingen: 38

Inschrijven is mogelijk van 23 juni 2010 13:00 uur tot 2 juli 2010 13:00 uur! Kijk voor je deelname nummer hier onder.

deelname nr Naam
001
Alex R (introducee RON)
002
Sylvia R
003
Marcel M
004
Frans K (introducee MWM)
005
Jean-Marc
006
Sanne (introducee JMK)
007
Pascal
008
Ruben (introducee BEN)
009
Ronald
010
Yvonne
011
Edwin (introducee YJA)
012
Annelies J
013
Gemma
014
Cor V
015
Richard B
016
Martijn M
017
Jeroen D
018
Bonny
019
Danny (introducee BVS)
020
René K
021
Gerrit (introducee LRK)
022
Richard F
023
Humphrey
024
Jochem (introducee HUC)
025
Marcel B
026
Wilbert
027
Kees (introducee WHD)
028
Rien
029
Francine (introducee RIH)
030
Martin S
031
Jacco (introducee MAS)
032
Ivanka
033
Edwin (introducee MRL)
034
Paul
035
Olivier(introducee PVE)
036
Jos
037
Grand Canard (GEJ)
038
Faire du Frou-Frou (introducee GEJ)


Geen verstand van wielrennen?

En daarom niet mee doen aan Tourmanager 2010? Op veler verzoek, vorig jaar, ook dit jaar weer een invulhulp. Elke wielerploeg die meedoet, kent een aantal favorieten voor de verschillende klassementen of voor één of meerdere etappezeges. Enkele favorieten zijn gerangschikt. Aan jullie om de winnende mix van 15 renners samen te stellen … invulhulp is verwerkt in het bovenstaande excelformulier (zie toelichting in de rennerstabel!)

 CheckStat