Eindstand WK-Poule

Nadat alle wedstrijden gespeeld zijn is Peter verdient eerste geworden, bijna het gehele toernooi eerste en uit eindelijk werd het nog even spannend, in totaal 352 punten behaald. Peter gefeliciteerd met de overwinning! Ton is met 307 punten tweede geworden, gevolgd door Erik op de derde plaats met 296 punten. De vierde plaats is voor Stefan met 282 punten en de vijfde plaats is voor Kees met 280 punten. De laatste plaats is definitief voor onze jongste deelnemer Xander met 145 punten.

Na de poule wedstrijden is door Peter de meeste punten behaald, 188 punten. De minste punten na de poule wedstrijden zijn behaald door Xander, 58 punten. Peter heeft ook de meeste wedstrijden volledig goed weten te voorspellen, 12. Het gemiddelde van de 36 deelnemers is 237,05 punten.

Voor de volledige ranglijst klik hier. (bijgewerkt d.d. 9 juli 2006, om 23:00 uur)

GROOT NIEUWS OVER HET "NEDERLANDSELFTAL"KLIK HIER

WK 2006 in Duitsland

De 16 ploegen die zijn geplaatst voor de achtste finale zijn: Duitsland en Ecuador van Poule A, Engeland en Zweden van Poule B, Argentinie en Nederland van Poule C, Portugal en Mexico van Poule D, Italie en Ghana van Poule E, Brazilie en Australie van Poule F, Zwitserland - Frankrijk van Poule G en Spanje en Oekraine van Poule H.

De 8 ploegen die naar de Kwartfinale gaan zijn: Duitsland, Argentinie, Engeland, Portugal, Italie, Zwitserland, Brazilie en Frankrijk

De 4 ploegen die naar de halvefinale gaan zijn: Duitsland, Italie, Portugal en Frankrijk.

Portugal is vierde, Duitsland derde. De tweede plaats is voor Frankrijk en Italie is Wereldkampioen geworden!!!!

Nederland verliest in de achtste finale tegen Portugal door met 1-0 te verliezen. Nederland heeft zijn laatste poule wedstrijd met 0-0 gelijk gespeeld tegen Argentinie. Nederland zal in de achtste finale uitkomen tegen Portugal dat eerste werd in Poule D. Nederland heeft ook zijn tweede wedstrijd gewonnen. De tweede wedstrijd is gewonnen met 2-1 tegen Ivoorkust door doelpunten van Van Persie en Van Nistelrooy. Nederland heeft zich geplaatst voor de achtste finale!!!!!! Nederland heeft zijn eerste wedstrijd weten te winnen met 1-0 van Servie en Montenegro. Het doelpunt werd gemaakt door Robben op aangeven van van Persie. Nederland staat momenteel 2de in Poule C met net zoveel punten als Argentinie. Voor de winnaars van vorige wk-edities en de fifa ranglijst. Klik hier

Eerst volgende wedstrijden
datum
tijd
wedstrijd
uitslag
4 juli 2006 21:00 uur Duitsland - Italie (KF1-KF3)
0-0 (verl. 0-2)
5 juli 2006 21:00 uur Portugal - Frankrijk (KF2-KF4)
0-1
8 juli 2006 21:00 uur Duitsland - Portugal (om 3de en 4de pl.)
3-1
9 juli 2006 21:00 uur Italie - Frankrijk (de finale)
1-1 (verl. 1-1; strafschoppen 5-4 voor Italie)

 


Inschrijven voor de WK-poule voor bureau HHS

Er kan niet meer worden ingeschreven voor de WK Poule dit kon tot 7 juni 2005 18:00 uur. De spelregels zijn te vinden onder het kopje spelregels. De meeste voorspellers zien Brazilië als eindwinnaar van het WK in Duitsland. Andere ploegen die het volgens de voorspellers goed gaan doen zijn Nederland, Tsjechië, Duitsland, Italië en Argentinië. Er zijn in totaal 36 voorspellingen ingediend. Voor de 36 ingediende voorspellingen. klik hier.


Oefenwedstrijden van het Nederlandselfal in de aanloop naar het WK2006

Voorzover mogelijk worden alle oefeninterlands in de aanloop naar het WK bijgehouden. klik hier voor de resultaten.

4 juni 2006
Nederland - Australië
1-1
Opstelling: Van der Sar, Krompkamp(Heitinga/46 min), Mathijsen, Ooijer, Van Bronckhorst(Kuyt/64 min), Van Bommel, Sneijder(Landzaat/51 min.), Cocu (Maduro/37 min), Van Persie, Van Nistelrooij en Robben.
Nederland speelt gelijk met 1-1. Het doelpunt van Nederland werd gescoord door Van Nistelrooy (10 min.)
Van Bronckhorst, Cocu en Sneijder vielen alle drie uit door een blessure.
1 juni 2006
Nederland - Mexico
2-1
Opstelling: Timmer (Stekelenburg/46) Kromkamp, Boulahrouz, Heitinga, De Cler, Landzaat, Maduro, Sneijder, van Persie (Vennegoor/46), Kuyt en Babel.
Nederland wint met 2-1 door doelpunten van Heitinga (53 min.) en Babel (57 min.). Na een rust stand van 0-1 heeft Nederland na rust de stand omgebogen naar 2-1. De 'harde kern' van het Nederlandselftal, die tegen Kameroen wel speelde, kreeg rust.
27 mei 2006
Nederland - Kameroen
1-0

Opstelling: Van der Sar, Kromkamp, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst, van Bommel, Cocu, (Landzaat/78), Sneijder, v. Persie, Van Nistelrooy (Kuyt/75) , Robben (Babel/82)
Nederland wint wederom met 1-0 (Van Nistelrooy, 23 min)
Oranje heeft in aanloop naar het WK wederom met 1-0 gewonnen. Alleen was het spel dit keer vooral de eerste helft veel beter. Opvallend was dat Kuyt de wedstrijd op de bank moest beginnen en dat Van Persie voor hem in de basis mocht beginnen. Voor de overige oefenwedstrijden klik hier

1 maart 2006
Nederland - Ecuador
1-0

Nederland wint met 1-0 (Dirk Kuyt, 49 min.) - Terwijl Nederland tegen Ecuador liet zien dat de gewenste vorm voor het WK ver weg is, verging het enkele andere WK-deelnemers nog een stuk slechter. Voor de uitslagen van de overige wedstrijden gespeeld op 1 maart 2006 klik hier.


Selectie Nederlandselftal

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (AZ).
Verdediging: Khalid Boulahrouz (HSV Hamburg), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Tim de Cler (AZ), Johnny Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Jan Kromkamp (Liverpool), Joris Mathijsen (AZ), André Ooijer (PSV).
Middenveld: Mark van Bommel (Barcelona), Phillip Cocu (PSV), Denny Landzaat (AZ), Hedwiges Maduro (Ajax), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (HSV Hamburg).
Aanval: Ryan Babel (Ajax), Dirk Kuyt (Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

Welke spelers er nog meer in actie komen is per poule hier onder te vinden.


Selecties per Poule:

Poule A

Poule B

Poule C

Poule D

Poule E

Poule F

Poule G

Poule H

De aanloop van het Nederlands Elftal

De voetballers blijven tot vrijdag 26 mei in Zwitserland. De dag erna speelt Oranje in een oefenwedstrijd in de Kuip tegen Kameroen.

De week daarna, vanaf 29 mei, traint Oranje vanuit Hoenderloo, ook voor een week. In die week speelt het Nederlandse team nog twee oefeninterlands, tegen Mexico, op 1 juni en tegen Australie, op 4 juni.

Op 6 juni vertrekt de selectie naar Duitsland, waar het 11 juni de eerste WK wedstrijd speelt, tegen Servië en Montenegro.


Nieuwe tenues van het Nederlands elftal

13 februari zijn de shirts van het Nederlandselftal gepresenteerd die tijdens het wereldkampioenschap voor landenteams in Duitsland gedragen worden. "Mooi dat onze voetbalhistorie in beide tenues terugkomt", aldus Ruud van Nistelrooij. "Ik kan niet wachten om van de zomer in deze outfits geschiedenis te schrijven."Met deze tenues komen we in Duitsland goed voor de dag", aldus bondscoach Marco van Basten.

"De spelers en het begeleidingsteam zien er goed uit. Minstens net zo belangrijk is dat de collectie gemaakt is van materialen die spelers helpen nog beter te presteren." De shirts zijn gemaakt met het oog op het verleden, om precies te zijn: het duel tussen Nederland en België op 4 oktober 1959.

Zo is het thuisshirt zoals altijd oranje en heeft het in tegenstelling tot de laatste jaren een 'vouwbare kraag', de broek van het thuistenue is zoals de laatste jaren wit, terwijl er is gekozen voor nassau-blauwe sokken met twee witte strepen erop.

Het uitshirt is in tegenstelling tot de laatste jaren wit en over het witte vlak loopt een diagonale 'streep' met de Nederlandse vlag erin, op de Nederlandse vlag is ook het logo van de KNVB te zien. De broek van het uittenue is blauw en de sokken zijn wit van kleur.Wijziging van een aantal aanvangstijden

De FIFA heeft achttien wedstrijden van het WK in Duitsland een nieuw aanvangstijdstip bezorgd om zo de interessante duels een groter televisiepubliek te geven. De wereldvoetbalbond heeft ondermeer Nederland - Argentinië verplaatst . In eerste instantie zou de topper in poule C op 21 juni om 16 uur gespeeld worden, nu om 21 uur. De wedstrijden uit groep D (Portugal – Mexico en Iran – Angola) stonden gepland voor de avond. Dat is, met het oog voor de wereldwijde interesse voor Nederland – Argentinië, omgedraaid. Nederland zal dus vijf uur later dan in eerste instantie gepland aan treden tegen de Argentijnen. De overige wijzigingen zijn verwerkt in het schema onder het kopje "uitslagen" en in de overige overzichten.

Volgens de Britse bookmakers is Brazilië topfavoriet voor eindwinst op het WK voetbal van volgend jaar in Duitsland. Onmiddellijk na de loting vrijdag in Leipzig maakte het beroemde gokkantoor William Hill zijn eerste aanbiedingen bekend. Huidig wereldkampioen Brazilië kreeg een 11/4 notering (11 pond uitbetaald bij inzet van 4 pond). Daarmee gaan de Goddelijke Kanaries, Engeland (13/2) en Duitsland (7/1) vooraf. Argentinië en Italië staan 8/1.

Het Nederlands Elftal speelt voor de aanvang van het WK nog drie oefenwedstrijden, respectievelijk tegen de WK-deelnemers Mexico en Australië en het niet geplaatste Kameroen. De wedstrijden worden in mei en juni van het volgend jaar gespeeld. 27 mei is de wedstrijd tegen Kameroen, vijf dagen later volgt de ontmoeting tegen Mexico. Op 4 juni 2006 ontmoet de ploeg Marco van Basten het Australië van Guus Hiddink.


Loting van het WK 2006

Op 9 december 2005 is de loting geweest. Nederland heeft een zware indeling met Argentinië, Ivoorkust en Servië en Montenegro. Op 9 juni 2006 om 18:00 uur begint het WK met de wedstrijd Duitsland - Costa Rica, het WK eindigt 9 juli 2006 hopelijk niet met de zelfde wedstrijd maar met een wedstrijd waarin Nederland in is vertegenwoordigd. Nederland zal zijn eerste wedstrijd spelen op 11 juni 2006 tegen Servië en Montenegro. Meer informatie over de loting is te vinden onder het kopje loting.


Deelnemende landen per continent

De 32 geplaatste landen voor het WK 2006 in Duitsland
Europa
NEDERLAND, Duitsland, Oekraïne, Engeland, Polen, Kroatië, Italië, Portugal, Zweden, Servië & Montenegro, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Tsjechië
Afrika
Angola, Ghana, Togo, Ivoorkust, Tunesië
Zuid-Amerika
Argentinië, Brazilië, Paraguay, Ecuador
Oceanië
Australië
Azië
Japan, Zuid-Korea, Iran, Saoedi-Arabië
Noord- en Midden-Amerika
Verenigde Staten, Mexico, Costa Rica, Trinidad & Tobago


CheckStat