Spelregels WK2022

Inschrijving WK-poule

 1. Deelnemers aan de DCMR WK-poule verklaren dat zij kennis hebben genomen van, en akkoord zijn met de spelregels.
 2. Deelname aan de DCMR WK-poule is alleen mogelijk voor personen die vallen in een van de volgende categorieën:
  1. Medewerkers in dienst van DCMR;
  1. Inhuur, gedetacheerde medewerkers bij/van DCMR;
  1. Oud-medewerkers van DCMR die een vaste dienstbetrekking hadden.
 3. De deelnemer genoemd onder artikel 2a en 2b mag één introducé inschrijven.
 4. Per inschrijfformulier geldt een inleg van EUR 2,50.
 5. Het inschrijfformulier moet zijn voorzien van de naam van de “deelnemer”. Elk ‘tweede’ inschrijfformulier moet door een “deelnemer” worden ingeleverd samen met de naam van de introducé.
 6. Bij deelname aan de DCMR WK-poule geeft de deelnemer en/of introducé toestemming voor publicatie van zijn/haar voornaam en afgekorte achternaam op internet. Dit doet hij/zij door het aanvinken van de toestemming op het inschrijfformulier. Weigering leidt tot uitsluiting van deelname.
 7. Inschrijfformulieren kunnen uitsluitend digitaal (via: voetbalpoule@dcmr.nl) tot uiterlijk vrijdag 18 november 2022 – 15 uur worden ingeleverd. Het inleggeld moet uiterlijk een week later bij de organisatie zijn betaald. Indien het inleggeld niet tijdig is voldaan, wordt de deelname geweigerd.
 8. Het WK-spel 2022 ‘start’ officieel op vrijdag 18 november 2022 om 15.00 uur.
 9. Na de start is wijzigen van de inschrijving niet meer mogelijk.
 10. Het totale inleggeld wordt door de organisatie op de eerste vrijdag na de start van het WK bekend gemaakt. Het totale inleggeld vormt de prijzenpot.
 11. Vul uitsluitend de groene velden in. De plek waarop je het land invult, is bepalend. Let hierbij op welke factor er wordt toegekend. De plek waarop je een speler invult is niet bepalend.
  1. Voorbeeld voor factor 10: je land krijgt per overwinning 10 punten en bij gelijkspel 5 punten. Zolang je land doorgaat, zal het punten voor je blijven scoren. Vanaf de 8ste finales wordt doorgaan naar de volgende ronde gezien als “overwinning”. De factor voor gelijkspel is dan niet meer van toepassing.
 12. Bij het selecteren van de 16 landen mag een land niet dubbel worden opgevoerd.
 13. Bij het selecteren van de spelers voor de opstelling is een hulpmiddel toegevoegd. (K) -> keeper, (V) -> verdediger, (M) -> middenvelder en (A) -> aanvaller. Het kan zijn dat een speler een andere positie kan bekleden. Doorgaans speelt de bondscoach (V-M-A): 4-3-3 of 5-3-2.

Verdeling Prijzenpot

 1. De prijzenpot wordt op de maandag nadat het WK is geëindigd, verdeeld over de nummers 1, 2, 3, 4 en 5 in het eindklassement.
 2. De deelnemer die de meeste punten heeft behaald met de vier bonusvragen, verdient een leuk aandenken. Bij gelijke stand wint degene die het laagste is geëindigd in het individuele eindklassement.
 3. De nummers 1, 2 en 3 die de meeste punten hebben behaald met de poulewedstrijden, verdienen een leuk aandenken. Bij gelijke stand geldt dat degene die de WK-winnaar goed heeft voorspeld bij de bonusvragen, de onderlinge gelijke stand in zijn of haar voordeel beslist.  Indien hierna de gelijke stand blijft, zal er door de organisatie worden geloot.
 4. Alle deelnemers in de winnende unit van het unitklassement ontvangen een leuk aandenken.
 5. Het restant van de totale prijzenpot is het totale inleggeld minus de kosten voor “het aandenken” voor de overige klassementen.
 6. De winnaar van het individuele eindklassement ontvangt 50% van het restant van de totale prijzenpot.
 7. De nummer twee van het individuele eindklassement ontvangt 20% van het restant van de totale prijzenpot.
 8. De nummer drie van het individuele eindklassement ontvangt 15% van het restant van de totale prijzenpot.
 9. De nummer vier van het individuele eindklassement ontvangt 10% van het restant van de totale prijzenpot.
 10. De nummer vijf van het individuele eindklassement ontvangt 5% van het restant van de totale prijzenpot.

Punten Toekenning

 • Er zijn vier bonusvragen. De vragen met betrekking tot het aantal gele en rode kaarten en het aantal doelpunten* leveren 10 punten per juist antwoord op. De vraag over de WK-winnaar levert 25 punten op.
  *Het gaat om het aantal doelpunten in de reguliere speeltijd (exclusief verlenging en penaltyseries).
 • Bij het voorspellen van de opstelling van het Nederlands elftal gaat het om het elftal dat start tegen Qatar in de poulefase. Voor iedere juiste speler kan je 3 punten verdienen. Wanneer je ze alle 11 goed hebt, verdien je nog eens 15 bonuspunten.
 • Je land verdient per overwinning punten. De factor op het inschrijfformulier is bepalend. Bij winst is dit 1x de factor en bij gelijkspel is dit 0,5x de factor. Vanaf de knock-out rondes is gelijkspel niet meer van toepassing. Doorgaan naar de volgende ronde wordt gezien als “overwinning”.
 • Voor de landen die op plek 1 of 2 eindigen in de poulefase ontvang je eenmaal de factor

Unitklassement

 • Voor het unitklassement geldt dat het gemiddelde wordt genomen van alle punten behaald door de deelnemers behorende bij de betreffende unit.
 • Een unit doet mee aan het unitklassement wanneer meer dan 8 deelnemers/introducees uit het betreffende unit zich hebben ingeschreven. Inhuur/gedetacheerde medewerkers tellen mee voor de unit waarin zij werkzaam zijn.
 • Voor de unitnamen wordt uitgegaan van de benaming geldend op 1 jan 2022.
 • Oud medewerkers (art. 2c) vormen bij 8 of meer deelnemers/introducees het UAV (Unit afgetrapte voetbalschoenen) en doen onder die noemer mee aan het unitklassement.
 • De afdeling Bedrijfsvoering wordt in zijn geheel beschouwd als 1 unit. De programmamanagers en het Directieteam doen mee als ‘unit Directieteam en programmamanagers’.
 • Deelnemers die tot een unit (incl. UAV) behoren waaruit minder dan 8 deelnemers/introducees zich hebben ingeschreven, komen in de Regenboogunit, en doen onder die noemer mee aan het unitklassement.

Overige punten

 • Gedurende het WK wordt door de organisatie dagelijks een digitaal overzicht gepubliceerd van de tussenklassementen. Deze overzichten staan vermeld op www.meerkerkweb.nl/dcmrpoule/
 • Bij een gelijke stand in het eindklassement voor de nummers 1, 2, 3, 4 of 5, geldt dat degene die de WK-winnaar goed heeft voorspeld bij de bonusvragen, de onderlinge gelijke stand in zijn of haar voordeel beslist.
 • Indien de stand na toepassing van artikel 35 nog gelijk is, geldt dat degene die de meeste punten heeft behaald bij de opstelling van het Nederlands elftal tegen Qatar de onderlinge gelijke stand in zijn of haar voordeel beslist.
 • Indien de stand na toepassing van artikel 36 nog gelijk is, wordt door loting de winnaar bepaald. De loting wordt door de organisatie verricht en is openbaar toegankelijk via een digitaal medium.
 • Bij onvoorziene situaties beslist de organisatie.