2023 – Etappe 4 – En dat is overwinning 2 voor Philipsen

Onze voorspelling van gisteren is uitgekomen, de Belg Jasper Philipsen heeft voor de tweede dag op rij de ritzege gepakt in de Tour. Hij was net als gisteren de snelste. Vandaag eindigde Ewan tweede en Bauhaus derde, gisteren was dat net andersom. Mogelijk dat de andere renners de benen sparen voor de komende bergritten. Niemand had zin om een vroege vlucht op te zetten. Vlak voor de finish waren er drie valpartijen. Bij één van de valpartijen was Jakobsen betrokken, en dat zag er niet goed uit. Voorlopig zijn er ook vandaag geen uitvallers in de Tour.

Op dag 5 van de Tour staan de Pyreneeën op het programma. De renners mogen aan de bak met de Col du Soudet en de Col de Marie Blanque. De top van de laatste beklimming ligt op twintig kilometer van de streep, waardoor de échte favorieten wellicht hun kruit nog drooghouden. Morgen zou zomaar een etappe kunnen worden voor Alaphilippe of Van Aert.

Tourspel

Pinarello (Danny) stoomt na gisteren door van plek 10 naar plek 1. Mr.T (Theodoor) volgt in zijn slipstream en neemt plek 2 over. Sanny trekt zich niets aan van de verschuivingen om haar heen en blijft ook vandaag op plek 3 in het klassement. R!CO’s rappe renners (Ricardo Zo) lijken inderdaad rap te zijn, want die stijgen vandaag, met 49 plekken, het hardste op de ranglijst. Amber Ko laat het ook vandaag afweten en zakt 47 plekken op de ranglijst.

Unit Gemeentelijk toezicht pakt op dit moment de leiding met 1 punt voorsprong op Unit Provinciaal toezicht.

In het ploegenklassement neemt Total Energies door onder andere de goede prestaties van Mr.T de leiding over. Het team bestaat verder uit Hans Vi., Poepoehhhh, Marga Dr, Werner S,. Dark Horse, JZHL, FrankO, Daniëlle en HAAS.

Power BI is uitgebreid met meer informatie over de renners. Ook is er een overzichtspagina toegevoegd met de teams.

2 thoughts on “2023 – Etappe 4 – En dat is overwinning 2 voor Philipsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *