2023- Etappe 7 – 3 Sprintetappes, 3x winst Philipsen!

Jasper Philipsen heeft zijn derde overwinning van deze Tour de France te pakken. Even leek het erop dat Cavendish het recordaantal etappe-overwinningen op zijn naam kon gaan schrijven, maar hij kwam vandaag toch echt te kort om Philipsen te verslaan. De Brit, die uitkomt voor Astana Qazaqstan, zal er deze Tour alles aan doen om nog één etappe te gaan winnen. Op dit moment hebben de Belg Eddy Merckx (actief tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw) en Mark Cavendish beiden 34 etappezeges op hun naam.

Vandaag zijn er gelukkig geen uitvallers in de Tour!

Morgen wederom een etappe voor sprinters! Gezien het feit dat de achtste etappe iets meer heuvels heeft, is de voorspelling dat niet Philipsen, maar Van der Poel, Groenewegen of Van Aert de overwinning pakt.

Tourspel

Bas van ‘t Hu vond het wel weer genoeg met Sanny op plek één en schiet haar in de massasprint van vandaag voorbij. Zijn voorsprong is minimaal op Poepoehhh (Sandra van Do). R!CO’s rappe renners (Ricardo Zo) zijn ook vandaag weer op stoom en klimmen 51 plekken op de ranglijst. De selectie van Peter winnen (Peter Bu) had vandaag zware benen, en verliest 25 plekken. We naderen het einde van week 1 en gaan ons dus rustig opmaken voor de eerste prijs van het Tourspel. Wie wint de prijs voor de eerste week???

Unit Interventies staat ook na de sprint van vandaag nog op plek 1, maar Gemeentelijk toezicht kruipt wel dichterbij.

In het ploegenklassement blijft Total Energies ook na vandaag aan de leiding. De ploeg is op elkaar ingespeeld en is in de bergen sterk, maar dus ook bij het sprinten! De ploeg bestaat uit Mr.T, Hans Vi., Poepoehhhh, Marga Dr, Werner S,. Dark Horse, JZHL, FrankO, Daniëlle en HAAS.

De Lange (Jasper Da) staat de laatste plek af aan Courbe (Cees Sch). Ik vrees dat dit tot de bodem zal worden uitgezocht….

Power BI toont ook vandaag weer interessante verschuivingen, statistieken en feiten over de Tour en het Tourspel.

One thought on “2023- Etappe 7 – 3 Sprintetappes, 3x winst Philipsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *