2023 – Etappe 13 – Vanavond is er écht vuurwerk

Het is vandaag Quatorze juillet, de Nationale Franse feestdag. De Fransen hadden hoop op een Franse winnaar, maar dat zat er geen moment in. Het werd Michel Kwiatkowski, die als gevolg van het uitblijven van het vuurwerk van Tadej Pogačar vooruit kon blijven en weer een mooie overwinning kon toevoegen aan zijn grote palmares. Het echte vuurwerk zal vanavond veelvuldig worden afgestoken op deze 14e juli. In menig Frans dorp is er een vuurwerkshow vanavond.

Caleb Ewan heeft -net als Fabio Jakobsen gisteren- opgegeven na een aantal dagen, net vóór de bezemwagen. Hij had 56 punten bij elkaar gefietst, die 21 deelnemers zien verdampen…

Tourspel

In het individuele klassement blijft Bas van ‘t Hu aan de leiding. Mr T. is uit de top geduikeld, onder andere door het uitvallen van Caleb Ewan. Hij zakt 30 plekken. Dat is nog niet het maximale verlies van vandaag, want de Bolletjesmuts verloor maar liefst 41 plekken.

Daar tegenover staat natuurlijk altijd een glorieuze stijger en dat is vandaag AllezAllez, die de afgelopen dagen al lekker in de top van het weekklassement van week 2 verbleef. In het Algemeen klassement steeg AllezAllez 21 plekken. Deze deelnemer heeft een voorsprong van 34 punten in het week 2-klassement genomen en staat soeverein aan de leiding.

Vandaag was ook de eerste rit die meetelt voor de Alpenprijs. Het is nota bene onze nummer ‘laatste’ van het algemene klassement Courbe (Cees S.), die met de keuze voor Michel Kwiatkowski als kopman, de leiding neemt in het Alpenklassement. Nu maar kijken of zijn teamselectie ook de komende dagen punten gaat scoren.

In het Unitklassement heeft zich eindelijk een verschuiving voorgedaan. Nadat Gemeentelijk toezicht dagen aan de leiding stond, heeft Unit Provinciaal toezicht nu de eerste plek overgenomen. In het Ploegenklassement is nog altijd Total Energies die de leiding heeft.

De eerste pagina van Power BI is sinds eergisteren flink veranderd. In de bovenste drie tabellen/grafieken zie je nu deelnemersuitslagen, en onderin de laatste info over de renners.
Met de nieuwe knoppen aan de linkerkant kun je de twee meest linkergrafieken aanpassen aan de gewenste weergave: Algemeen, Week 1, Week 2, Week 3 of de Alpenprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *