2023 – Etappe 21 – De Onoverwinnelijke wint weer!

De slotetappe is een etappe van 115 kilometer richting de Champs-Élysées in Parijs. Als sprinter droom je ervan om de laatste etappe van de Tour te winnen. Deze eer gaat dit jaar naar de Belg Jordi Meeus, hij bleef de viervoudig etappewinnaar Philipsen en Groenewegen een paar centimeter vóór.

Direct bij de start ging Campenaerts er vandoor. Hij toonde hiermee aan dat hij niet voor niets de prijs voor de strijdlust had gekregen. Hij liet zich namelijk na enkele kilometers ook weer gewoon terugzakken. Tot aan Parijs was het tempo rustig. Eenmaal in de hoofdstad, ging het tempo er flink op. Pogačar liet zich nog even zien door te vluchten, maar zijn medevluchter, Van Hooydonck (van Jumbo-Visma), had geen zin om hem te helpen. De vlucht was hierdoor helaas kansloos. Uiteindelijk was er “gewoon” een massasprint.

Maar dit was wel weer genoeg geklets over de etappe, want… wie zijn de winnaars van het Tourspel??

Tourspel

Individueel klassement
Vorig jaar ging het om enkele punten tussen de nummers 1 en 2 van de poule, maar dat was dit jaar anders. Il Imbatido (Michel en Gemma) heeft met een voorsprong van 151 punten de 17de editie van het Tourspel gewonnen. De tweede plaats is net als vorig jaar voor Lientje. Debutant Tour de snarf protégé (Niels introducé van Frans Sm) is op een mooie derde plek geëindigd. De vierde en vijfde plek zijn voor respectievelijk Marco De en Frank O (introducé van Carolien van Ri)

Weekklassement week 1, 2 en 3

De laatste etappe van dit jaar heeft er niet voor gezorgd dat Il Imbatido (Michel en Gemma) van de eerste plek kon worden gefietst in het weekklassement van week 3. Zoals eerder al vermeld is week 1 gewonnen door Bas van ‘t Hu en week 2 door AllezAllez (René Ke).

Alpenprijs

De Alpenprijs kon worden gewonnen door degene die het beste had gescoord in de etappes 13, 14, 15 en 17. Deze mooie prijs is eveneens gewonnen door Il Imbatido (Michel en Gemma) die oprecht dit seizoen de Onoverwinnelijke mag worden genoemd.

Unit klassement
In de eerste twee weken stond er regelmatig een andere Unit aan de leiding, maar in week 3 was het vrij lastig om Unit Interventies nog van de eerste plek te fietsen. Ook na de laatste etappe lukte dit de andere units niet meer.

Ploegenklassement
In het ploegenklassement is Movistar (bestaande uit Il imbatido, Tour de snarf protégé, O & E Morechurch, Hakkie & Takkie, AnnelieZ, Thikki, Tinka H., Lodie Gl, White Horse en Thea Stam-Hendriks) bovenaan geëindigd. Van harte proficiat! Total Energies op de tweede plaats en het team AG2R Citroen op plaats 3.

In Power BI kun je op je gemakje alles nakijken: hoe hoog ben ik geëindigd, en vooral, is dat hoger dan die ene collega? Maar ook: welke etappe maakte nou het grote verschil, welke renners leverden de meeste punten, en wat nou als ik die ene uitvaller niet had gekozen, maar een andere renner? In het rapport is een nieuwe startpagina toegevoegd met alle winnaars. Daarachter vind je de vertrouwde pagina’s terug.

Wij feliciteren alle winnaars van harte met hun resultaten. Over de prijsuitreiking zal verdere informatie volgen. Iedereen bedankt voor het meedoen! We zien alle deelnemers graag volgend jaar terug bij het EK2024 en de volgende Tour de France!

De Tourorganisatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *