2023 – Etappe 20 – Pogačar laat zich toch nog zien

In de laatste bergetappe van deze Tour moesten de renners zes cols over, met het zwaartepunt in de slotfase, met twee cols van de eerste categorie. De Petit Ballon en de Col du Platzerwasel waren de twee cols van de eerste categorie. Uiteindelijk was Pogačar vandaag de sterkste. De Sloveen troefde in de eindsprint Gall, Vingegaard en Simon Yates af. De tweede plaats in de Tour was niet de plek waar hij op had gehoopt, maar zijn tweede ritzege zorgde voor een brede glimlach op zijn gezicht. Hij gaf aan dat hij zich na zijn inzinking van afgelopen woensdag enorm slecht had gevoeld.

Morgen alweer de laatste etappe van de Tour de France 2023. Deze etappe is traditiegetrouw een moment van proosten en kletsen. Daarna zal een groepje vluchten, en op het einde gaat het peloton als een gek fietsen om ervoor te zorgen dat we op de Champs-Élysées kunnen genieten van een massasprint. Overigens zullen ze volgend jaar breken met deze jarenlange traditie. Volgend jaar zal de Tour worden afgesloten met een tijdrit.

Morgen in ieder geval kansen voor de sprinters. Pakt Groenewegen dan de laatste overwinning?

Tourspel

Il Imbatido (Michel en Gemma) gaan als koploper de laatste etappe in, maar is de voorsprong voldoende voor de overwinning? De kaarten kunnen zomaar anders geschud worden, als Girmay en/of Latour goed in de punten rijden. Alles hangt natuurlijk af van de prestaties van de andere renners.

FrankO schuift naar de tweede plek en gaat zijn vrouw met 1 puntje voorbij. Peter Winnen (Peter Bu) is de grootste stijger vandaag, met 12 plekken. JZHL (Jan La) is vandaag met 9 plekken de grootste daler.

In het weekklassement voor week 3 gaat Il imbatido (Michel & Gemma) eveneens aan de leiding, met een voorsprong van 11 punten op Bert van der Sl.

In het ploegenklassement blijft Movistar, bestaande uit Tour de snarf protégé, Il imbatido, O & E Morechurch, Hakkie & Takkie, AnnelieZ, Thikki, Tinka H., Lodie Gl, White Horse en Thea Stam-Hendriks, aan de leiding. Het verschil met de nummer twee loopt vandaag weer op van 11,6 naar 24,9 punten.

In het Unitklassement staat Unit Interventies nog altijd bovenaan. Ze lijken gebeiteld te zitten, maar morgen zijn er nog veel punten te verdelen, dus het zou nog kunnen veranderen!

De eerste pagina van Power BI is begin deze week uitgebreid. Met de knoppen aan de linkerkant kun je de twee meest linkergrafieken aanpassen aan de gewenste weergave: Algemeen, Week 1, Week 2, Week 3 of de Alpenprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *