2023 – Etappe 15 – Hollands Glorie in de Alpen

Het waren vandaag de Wouten die streden om de eerste plek. De ene Wout een Belg, die voor een Nederlandse ploeg het beulwerk doet, en dan de Nederlandse Wout, die zijn eerste etappezege in een grote ronde realiseerde. Beiden zaten in een grote kopgroep van 39 man, die er al vroeg vandoor mocht van de klassementsmannen. Zowel UAE als Jumbo had een mannetje mee. Wout van Aert hoefde zijn kopman niet te assisteren en mocht voor eigen kans gaan, maar hij legde het af tegen onze klimmer Wout Poels.

Morgen gaan we de tweede rustdag in. Dat betekent flink herstellen voor de mannen, want er waren vandaag ook weer de nodige valpartijen.

Tourspel

In het individuele klassement zien we dat Dark Horse plek 5 inneemt en dat Frank O uit de top 5 valt. Verder gebeurt er bovenaan niet zo veel. In de middenregionen klimt Esther met maar liefts 21 plekken naar plaats 64. De waarheid is voor Dontclaimyourinnocence toch niet zo onschuldig, die zakt het hardst vandaag, met 13 plekken verlies.

Omdat week 2 nu officieel tot een einde is gekomen, hebben we ook een winnaar in het weekklassement van week 2. Zoals gisteren voorspeld, heeft AllezAllez toegeslagen op de laatste dag van deze week en is hij eindwinnaar geworden van week 2! Gefeliciteerd AllezAllez, alias René Ke!

De etappe van vandaag was ook de derde rit die meetelt voor de Alpenprijs. Peter Winnen en Il imbatido doen goed mee met respectievelijk plek 2 en 3, maar het is nu Tour de snarf protégé die de leiding pakt. Komende woensdag nog de laatste Alpenrit en dan zal de winnaar van dit klassement bekend zijn.

In het Unitklassement en het ploegenklassement zijn er geen verschuivingen. Unit Interventies en Total Energies staan aan de leiding.

De eerste pagina van Power BI is deze week uitgebreid. Met de nieuwe knoppen aan de linkerkant kun je de twee meest linkergrafieken aanpassen aan de gewenste weergave: Algemeen, Week 1, Week 2, Week 3 of de Alpenprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *