2023 – Rustdag 2 – Vooruitblik

De derde week van de Tour begint morgen met een individuele tijdrit. De tijdrit is 22,4 kilometer lang en begint vlak, maar na zo’n 2 kilometer doemt de 1,3 kilometer lange Côte de Soudans op, met een gemiddelde stijging van 8,8%. Na de afdaling en een vlakke sectie is het ongeveer 16 kilometer later opnieuw klimmen geblazen, maar dan de Côte de Domancy op. Die is 2,5 kilometer lang met een gemiddelde stijging van 9,4%. Kanshebbers voor morgen zijn Pogačar, Van Aert en Vingegaard. In het Tourspel worden voor de tijdrit dubbele punten toegekend.

Op deze rustdag zijn er tot op dit moment geen renners die vroegtijdig de Tour verlaten. Statistieken over de deelnemers zijn terug te vinden op de statistiekenpagina. Dit en meer kun je natuurlijk ook zelf allemaal terugvinden via Power BI.

Prijswinnaars tot nu toe:

  • Weekprijs 1: Bas van ‘t H.
  • Weekprijs 2: AllezAllez (René Ke)

Nog te winnen prijzen:

  • 1 t/m 5 van het individuele klassement
  • Alpenprijs
  • Unitklassement
  • Weekprijs 3
  • Ploegenklassement

Vooruitblik
We gaan nog een laatste spannende week beleven, maar het is altijd leuk om te kijken wat de huidige standen van alle klassementen (geel, groen, bolletjes, wit en het ploegenklassement) zouden betekenen als de Tour nu afgelopen zou zijn. Dat geeft een beeld van wat er allemaal nog mogelijk is. Om niet teveel prijs te geven, laten we alleen de top 20 zien en doen we dit zonder de punten, zo willen we de spanning tot het einde behouden. De verschillen zijn in ieder geval heel klein, en een kleine verschuiving in de klassementen kan grote gevolgen hebben voor de einduitslag. Ook blijven we nog tot het laatste moment in spanning of iedereen de Tour zal uitrijden. Een uitvaller kan nog flinke gevolgen hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *