2023 – Etappe 16 – Snel, sneller, snelst!

Zoals gisteren voorspeld, ging de winst van de etappe vandaag tussen Van Aert, Pogačar en Vingegaard. En eigenlijk doen we daar de winnaar Vingegaard enorm mee te kort. Van Aert reed goed, Pogačar reed beter, maar Vingegaard reed echt weergaloos en eigenlijk foutloos! De tijdrit van vandaag was 22,4 kilometer lang en had twee beklimmingen van een gemiddelde stijgingspercentage van respectievelijk 8,8% en 9,4%.

Van Aert had een mooie tussentijd neergezet, totdat de tijden kwamen van Pogačar en Vingegaard. Al gauw bleek dat Pogačar goed was gestart, en al heel snel daarna bleek dat Vingegaard nog veel beter was gestart. Bij het eerste meetpunt (na 7 kilometer) was Vingegaard al 16 seconden sneller dan Pogačar, en dat liep al snel op naar 31 seconden op het tweede meetpunt. Een rare move was ook nog eens de fietswissel (tijdritfiets naar zijn gewone fiets) van Pogačar, waardoor hij uiteindelijk over de hele etappe 1 minuut en 38 seconden verloor op Vingegaard.

Vandaag Is Matteo Jorgenson niet gestart en heeft de tour verlaten. Dit kost 8 deelnemers in het tourspel 45 punten.

Morgen een zware bergetappe, ook wel de koninginnenrit, van Saint-Gervais Mont-Blanc naar Courchevel. Favorieten voor de overwinning morgen zijn Kuss, Adam en Simon Yates, Pogačar en Vingegaard,

Tourspel

Wouter Ve is vandaag de grootste stijger met 23 plekken, hij staat nu op plek 57. Dimphy heeft niets kennelijk niets met tijdrijden en verliest niet alleen tijd, maar ook 19 plekken op de ranglijst. Le Patron de Peleton (Corjan Hu) nadert de top 5 door de 11 plekken die hij vandaag is gestegen. Lientje blijft de lijstaanvoerder en start morgen wederom in het geel!

Vandaag zijn we gestart aan week 3 en daarmee hebben we ook een eerste tussenstand in het weekklassement van deze derde week. Bert van der Sl gaat aan de leiding, maar zijn voorsprong is maar 10 punten op de nummers 2, dus het spel is nog niet gespeeld!

Morgen hebben we de ontknoping voor De Alpenprijs. De etappes 13, 14, 15 en 17 tellen mee voor het klassement. Op dit moment gaat Tour de snarf protégé (Niels, introducé van Frans Sm) aan de leiding, gevolgd door Peter Winnen (Peter Bu) en Il imbatido (Michel & Gemma).

In het Unitklassement en het ploegenklassement zijn er geen verschuivingen. Unit Interventies en Total Energies staan nog altijd bovenaan.

De eerste pagina van Power BI is deze week uitgebreid. Met de nieuwe knoppen aan de linkerkant kun je de twee meest linkergrafieken aanpassen aan de gewenste weergave: Algemeen, Week 1, Week 2, Week 3 of de Alpenprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *