2023 – Etappe 19 – Net niet nummer twee voor Asgreen

Het vertrek van Van Aert was goed getimed, want Jerome Van Aert is gisteren (20 juli) geboren. Deze race tegen de klok heeft hij dus wel gewonnen! Maar zoals Mart Smeets altijd zei “de Tour wacht op niemand”, en daarom kijken we snel naar de etappe van vandaag. Het was een onrustige dag, waarbij iedereen in de groep van vluchters wilde zitten. Het tempo was ook nog eens enorm hoog met een gemiddelde van 49 kilometer per uur over een afstand van 172,8 kilometer.

Gisteren was Asgreen de gevierde man, maar nu kwam hij een wieldikte tekort om zijn tweede overwinning te pakken. Mohoric was hem in de sprint nét te slim af.

Morgen zien we een etappe met onder andere twee cols van de eerste categorie. De Petit Ballon en de Platzerwasel moeten beklommen worden. De etappe gaat zeer waarschijnlijk geen invloed meer hebben op het geel, maar met de bolletjestrui en het eergevoel is er morgen nog voldoende om voor te strijden!

Tourspel

In de top 5 van het klassement wisselen alleen Marco D en Dark Horse (René Kl) van plek. De grootste stijger vandaag was Jonas Wijn Gegaard (Mark van Le) met 11 plekken. Wilco Li had vandaag niet de goede benen en moest 8 plekken prijsgeven op de ranglijst.

In het weekklassement voor week 3 wordt de druk aardig opgevoerd, maar Il imbatido (Michel & Gemma) weet het voorlopig vol te houden op plek 1.

In het ploegenklassement blijft Movistar bestaande uit Tour de snarf protégé, Il imbatido, O & E Morechurch, Hakkie & Takkie, AnnelieZ, Thikki, Tinka H., Lodie Gl, White Horse en Thea Stam-Hendriks aan de leiding. Het verschil loopt terug van 11,8 naar 11,6 punten.

In het Unitklassement gaat Unit Interventies nog steeds aan leiding.

Dan toch alvast een vooruitblik, maar reken je nog niet rijk. Parijs is niet zo ver meer, maar nog ver genoeg voor het Tourspel. Als de Tour nu zou zijn afgelopen en we alle klassementen (geel, groen, bolletjes, wit en het ploegenklassement) zouden doorrekenen, zou de top 5 er als volgt uitzien:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *